Αλμυρό Κέικ με Ζαμπόν και τυρί

Συστατικά

500 g αλεύρι 00 μαλακό
100 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένή)
5 αυγά
200 γρ. Μαγειρεμένο ζαμπόν
180 g γραβιέρα ή μετσοβόνε για πιο πικάντικο
120 g Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
120 g γάλακτος
2 φακελάκια Στιγμιαία μαγιά για αλμυρά παρασκευάσματα

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, χτυπήστε ελαφρά και μετά προσθέτουμε το λάδι και λίγο κοσκινισμένο αλεύρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι,

στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και το μπέικιν πάουντερ,

στη συνέχεια ανακατεύουμε έντονα για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

 

Τέλος προσθέστε το μαγειρεμένο ζαμπόν και την γραβιέρα κομμένη σε κομματάκια ή μετσοβόνε,

στη συνέχεια ρίξτε τα πάντα σε ένα καλούπι – φόρμα , λαδωμένο και αλευρωμένο 26 cm.


Ψήστε το σε θερμοκρασία 180 ° C για 30-35 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖύμη για Πιτάκια με ότι γέμιση σας αρέσει
Επόμενο άρθροΤούρτα Μους Σοκολάτας….λιώνει η σοκολάτα με το μπισκότο στο στόμα