Αλμυρό Κέικ με κολοκύθι

Υλικά

2 κσ ελαιόλαδο
1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες 1/3
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι + 2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 + 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα, ζεστό
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
110 gr τυρί φέτα, θρυμματισμένη
3 κσ φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο ή λαδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι, το στραγγίζουμε πάνω από απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λαδι. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 2 πρέζες αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και το λάδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε το τυρί γραβιέρα, τα κολοκυθάκια, τη φέτα και τον κόλιαντρο, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Ρίξτε το κουρκούτι στο προετοιμασμένη φόρμα ή ταψακι, ψήστε για 45 έως 55 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Μεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα, αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την φόρμα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΣούπερ υγρό και αφράτο κέικ σουφλέ γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΕίναι το πιο αφράτο τυρόψωμο