Αλμυρό κέικ με τυρί και Σπόρους

Υλικά:

3 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
1/2 πακέτο λιωμένο βούτυρο
αλεύρι όσο χρειάζεται για να πήξη η ζύμη
300 g τριμμένο τυρί φέτα.
1 χούφτα παπαρουνόσπορους + κολοκύθα + ηλιόσπορους.
Για διακόσμηση – τριμμένη γκούντα, πράσινες ελιές και ρόκα.

Προετοιμασία:

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι με τη διαλυμένη μαγειρική σόδα. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και το προσθέτουμε στα αυγά και το γάλα. Προσθέστε αλεύρι, έτσι ώστε να έχετε μια πολύ πηχτή πάστα – κάτι ανάμεσα σε μείγμα κέικ και ζύμη.

Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη. Προσθέτουμε το τυρί και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνετε αρχικά (περίπου 10-15 λεπτά) σε δυνατό φούρνο, μετά χαμηλώνετε το φούρνο στα 150 βαθμούς.. Οταν είναι ακόμα ζεστό το κέικ, το αναποδογυρίζετε και τρίβετε από πάνω το γκούντα. Τελειώνουμε τη διακόσμηση με πράσινες ελιές και ρόκα!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Φρικασέ
Επόμενο άρθροΕργολάβοι Αμυγδάλου (Vid)