Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα

Συστατικά:

Επικάλυψη:
7 Φρέσκα ροδάκινα σε φέτες
110 gr ανάλατο βούτυρο
1 κουπα καστανή ζάχαρη
Κέικ:
1 1/2 κουπες αλεύρι
2 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ αλάτι
6 κσ μαλακό, ανάλατο βούτυρο
1 κουπα ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκχύλισμα 1 κουταλιού βανίλιας
1/2 κουπα φρέσκο χυμό ροδάκινου

Οδηγίες:

Κόβουμε ένα ροδάκινο σε φέτες το βάζουμε σε ένα μπλεντερ με μισο ποτηρι νερό και το χτυπαμε να πάρουμε ένα πηχτό φρέσκο χυμό και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα ταψάκι στη φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε τη ζάχαρη.

Αφήστε το να αναμειχθεί και να φουσκώσει. Τακτοποιήστε τις φέτες φρούτων πάνω από την καραμέλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.
Ανακατέψτε ένα ένα αυγό τη φορά με τη βανίλια και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ανακατέψτε το χυμό από τα ροδακινα.

Δείτε Παρόμοιες Συνταγές: Γεμιστά Ροδάκινα, Τηγανίτες με ροδάκινο…Τέλειο, Κέικ Ροδάκινο με Tρίμματα κανέλας


Σε 3 χρόνους, ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μείγμα με το αλευρι και ανακατεύουμε για να τα  συνδυάσουμε. Μην το πολυ ανακτέψετε.


Αδειάζουμε με κουταλιές το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα και το απλώνουμε.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το χαλαρώνουμε με ένα μαχαίρι στις γυρω γυρω και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Κόψτε και σερβίρετε.

Δείτε Παρόμοιες Συνταγές: Γεμιστά Ροδάκινα, Τηγανίτες με ροδάκινο…Τέλειο, Κέικ Ροδάκινο με Tρίμματα κανέλας

Καλή Επιτυχία 

Προηγούμενο άρθροΖεματιστοί Κουραμπιέδες Κοζάνης
Επόμενο άρθροTo πιο πετυχημένο “Ανάποδο Κέικ Φράουλας”