Μπριζόλες με μανιτάρια, λιωμένο τυρί και κρέμα

«Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο μία μπριζόλα για να φάμε για την υπόλοιπη ζωή μας, σίγουρα θα ήταν αυτές»

Υλικά

μπριζόλες – 1 κιλό
μανιτάρια – 300 g
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.
κρεμμύδι – 2 κρεμμύδια
μουστάρδα
τυρί la vache – 1 πακέτο (8 τρίγωνα)
Κρέμα γάλακτος – 200 ml υγρό
μπύρα – 1/2 ποτήρι.
αλάτι
μαύρο πιπέρι – για γεύση
δενδρολίβανο
θυμάρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λάδι τον πάτο και τις πλευρές του ταψιού.
Στον πάτο τοποθετείται μια στρώση από μπριζόλες αλειμμένες με λίγη μουστάρδα. Από πάνω τοποθετούνται ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα μανιτάρια, κομμάτια τυριού.
Πασπαλίζεται με τα μπαχαρικά και περιχύνεται με μερικές κουταλιές από την κρέμα γάλακτος.

Έτσι τοποθετούνται πολλές στρώσεις μέχρι να εξαντληθούν τα υλικα. Η μπύρα ρίχνετε στο τελος. Καλύψτε το σκεύος με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 190 βαθμούς Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗgotvach.bg
Προηγούμενο άρθροΣπιτική καραμέλα
Επόμενο άρθροΓαλέος πλακί με κρεμμύδια