Πατατόπιτα με αυγά

Υλικά

3 πατάτες
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μαϊντανός
150 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε μακριές και λεπτές σαν στικς.Τις ρίχνουμε σ ένα μπολ.Ρίχνουμε κρύο νερό να τις καλύψει.
Σ ένα άλλο μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το τσίλι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά μας.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τον ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.Ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε τις πατάτες.
Τις αδειάζουμε σ ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις μισές πατάτες και τις απλώνουμε.Τοποθετούμε το τσένταρ.
Βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και τις στρώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει από κάτω.
Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ξαναβάζουμε μέσα τις πατάτες.Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε απ το τηγάνι και σερβίρουμε ζεστό.
Μια απίστευτα νόστιμη και πρακτική συνταγή που μπορεί να ετοιμάσει ο καθένας εύκολα.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο και νόστιμο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας.
Επόμενο άρθροΠίτα με τυρί και σπανάκι