Κοτόπουλο με πατατες μανιταρια και κρέμα γάλακτος

Αν σας αρέσει να τρώτε κοτόπουλο σε οποιαδήποτε μορφή, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή. Εύκολο σαν παιχνίδι και η γεύση είναι καταπληκτική.

Υλικά:

περίπου 600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου,
10 φρέσκα κρεμμύδια,
500 γραμμάρια μανιτάρια,
6-7 μέτριες πατάτες,
250 γραμμάρια λιωμένο τυρί,
1-2 σκελίδες σκόρδο,
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
150 ml λευκό κρασί,
περίπου 150 γραμμάρια κίτρινο τυρί,
αλάτι,
καρυκεύματα κοτόπουλου,
λάδι

Εκτέλεση:

ΨιλοΚόβουμε το ξεφλουδισμένο και πλυμένο κρεμμύδι. Λαδώστε το κάτω μέρος με λίγο λάδι σε ένα κατάλληλο τηγάνι και ρίξτε το κρεμμύδι. Κόβουμε τις πατάτες σε κύκλους και τις τηγανίζουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά σε κατάλληλο τηγάνι ή φριτέζα. Τα αραδιάζουμε στο κρεμμύδι, ως δεύτερη στρώση. Κόψτε τα μανιτάρια χύμα και τα διανείμετε ως τρίτο στρώμα
(όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες “βήμα προς βήμα”) κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το ανάμεσα στα μανιτάρια.

Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και τα τοποθετούμε στα μανιτάρια. Τελειώστε τα στρώματα με το φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κόψατε σε κομμάτια και καρυκευσατε με μπαχάρια για κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε την κρέμα με το λευκό κρασί και ρίχνουμε πάνω από το πιάτο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήστε
μέχρι να ροδίσει. Το πιάτο γίνεται καταπληκτικό. Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ: http://www.vkusnosbeni.com/

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό τιραμισού κέικ…μια δόση δροσιάς στην αφόρητη ζέστη
Επόμενο άρθροΗ πιο δροσιστική μελιτζανοσαλάτα….για μια παγωμένη ρακί