Τάρτα Πορτοκάλι

Συστατικά

για την βάση
3 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια γιαούρτι βανίλιας
τριμμένη φλούδα από 1 βιολογικό πορτοκάλι
150 γραμμάρια αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 26 εκ. λαδωμένη και αλευρωμένη

για την κρέμα
80 γρ ζάχαρη
1 και μισή κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
320 gr χυμός πορτοκαλιού (πάρτε μερικά γλυκά πορτοκάλια)

Εκτέλεση

για την βάση
Χωριζουμε τα ασπραδια απο τα αυγα και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και αφηνουμε στην άκρη.
Σ ενα αλλο μπολ χτυπαμε του κρόκκους μα την ζαχαρη και μετα προσθέτουμε το γιαουρτι, ξυσμα το αλευρι, την μαγια και χτυπάμε παλι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
Τέλος προσθετουμε και την παρεγκα και ανακατευουμε με μια σπατουλα σιλικονης.
Αδειαζουμε το μειγμα στην ειδική φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτα

για την κρέμα
Ρίξτε την ζαχαρη το κορν φλαουρ και 50 ml νερο σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε να μην εχει σβολους
Προσθέστε την χυμό πορτοκαλιού και μεταφέρετε το κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά και βράστε μέχρι να πηξει ανακατευοντας συνέχεια.
Μετα την κρέμα σε ένα μπολ να κρυώσει με μεμβράνη σε επαφή.

Αφαιρούμε την βάση απο την φόρμα


Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού στην κοιλότητα της μαλακής τάρτας και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη πίτα με μπύρα και μανιτάρια…θα είναι μια ξεχωριστή απόλαυση.
Επόμενο άρθροΓαρίδες στην σχάρα με σάλτσα σκόρδου και φρυγανισμένο ψωμί