Αρνάκι Κλέφτικο

Υλικά

4-5 κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα
1 κιλό κατσίκι κομμένο για στιφάδο.

Μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
χυμό 2 λεμόνια,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαύρο πιπέρι,
αλάτι,
ρίγανη,
θυμάρι,
δεντρολίβανο,
σουμάκ και
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.

Συνοδευτικά
5 πατάτες κομμένες
2 κρεμμύδια,
3 καρότα και
5-6 σκελίδες σκόρδο

Για επάλλειψη του αρνιού
ελαιόλαδο,
μουστάρδα,
πιπέρι,
ρίγανη,
θυμάρι
βούτυρο.

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας για 1-2 ώρες, αφαιρέστε και προσθέστε πατάτες κομμένες στα τεσσερα, κρεμμύδια, καρότα και 5-6 σκελίδες σκόρδο να μαριναριστούν και αυτά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα λαχανικα και τα στρώνουμε πάνω από λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Πάνω από τα λαχανικά τακτοποιούμε αρνί και κατσίκι.Το αρνί μόνο αλείφουμε με ελαιόλαδο, μουστάρδα, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και προσθέτουμε κομματάκια βούτυρο.

Σφραγίζουμε καλά με την λαδόκολα και το αλουμινόχαρτο.

Μαγειρέψτε 4 ώρες 150 βαθμούς.
Ξεσκεπάστε και μαγειρέψτε επιπλέον 15-20 λεπτά στους 220 βαθμούς να ψηθεί καλα και να παρει χρώμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με λευκό ψάρι
Επόμενο άρθροΡολά με πράσο & τυριά τυλιγμένα σε παραδοσιακό φύλλο