Αρνάκι Κλέφτικο

Το κλέφτικο μου λοιπόν βγήκε από τον φούρνο και ήταν καταπληκτικό! Ακολουθώντας τη συνταγή του Άκη, έκανα κάτι διαφορετικό και αυτό ήταν η θερμοκρασία που το μαγείρεψα….

Υλικά

3 κιλά μπούτι αρνιού (χρησιμοποίησα 4 μπουτάκια αρνιού)
2 κιλά χρυσές baby πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
220 γρ κεφαλογραβιέρα σε κύβους
2 κ.σ αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε κυβάκια
Πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 °
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το λάδι, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι,
πιπέρι, το μέλι και το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε καλά
Κόβετε τις πατάτες σας στη μέση ή αν είναι μικρότερες, τις αφήνετε ολόκληρες και τις βάζετε σε ένα μπολ.
Τοποθετήστε το αρνί σας σε ένα άλλο μπολ
Μοιράζετε τη μαρινάδα σας ανάμεσα στο αρνί και τις πατάτες. (Σημείωση: Αν επιλέξετε να αφήσετε το αρνί και τις πατάτες να καθίσουν στη μαρινάδα όλη τη νύχτα ή για μερικές ώρες, μπορείτε, αλλά δεν είναι απαραίτητο)

Σε λαδόκολλα, ρίχνετε τις πατάτες σας και τοποθετείτε από πάνω το αρνί.
Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το βούτυρο
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και πάλι με αλουμινόχαρτο, βάζουμε στο φούρνο σε ταψί και ψήνουμε για 3 ώρες
Μετά από 3 ώρες, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και το λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά ακάλυπτα.
Τραβάμε, ανοίγουμε πλήρως και γαρνίρουμε με περισσότερο δεντρολίβανο και λεμόνια.

Καλή σας όρεξη και καλή χωνέψει

Προηγούμενο άρθροΜια σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ,ένα πλήρες γεύμα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με τας κεμπαπ…είναι λουκούμι