Αρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας

Υλικά

Αρνί 1 κιλό
1/4 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κονκασε
6 βελανιδια αλάτι πιπέρι
1 φλυτζανι του τσαγιού κριθαράκι μεσαίο
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί, λευκό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας περίπου για 5 λεπτά για να το θωρακίσουμε το σβήνουμε με 1/2 φλιτζ λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μόλις μυρίσει το επαναφέρω τα κομμάτια  του αρνιού προσθέτουμε το κονκασε και τα βελανίδια αλάτι πιπέρι και το νερό μόλις πάρει βραση χαμηλώνουμε
την εστία στο χαμηλό να σιγοβράζει και αφήνουμε το κρέας περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά να μαλακώσει το κρέας. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσουν. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Σβήνω με το υπόλοιπο κρασί και αλατοπιπερώνω.
Δοκιμάζω αν έχει μαλακώσει το αρνάκι και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μια πιατέλα και τα διατηρώ ζεστά.
Ρίχνω το σοταρισμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συμπληρώνω λίγο νερό (ανάλογα με τη σάλτσα που έχει μείνει από το μαγείρεμα του κρέατος). Αφήνω το κριθαράκι να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Προσθέτω το κρέας, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά, και αφήνω το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρω, πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ Ρήνα ΚοντούΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με 2 βελούδινες κρέμες
Επόμενο άρθροΤυροκούλουρο…για την παραλία – το σχολείο – την δουλειά