Αρνάκι στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και ελιές

Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500γρ αρνίσιο κρέας, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι, σε κύβους
2 σελερι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένα και ξεφλουδισμένα
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού κρέατος
1 φύλλο δάφνης
5 κλωναράκια θυμάρι
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές σπασμένες και χωρίς τον πυρήνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή ψωτιά. Προσθέστε το λάδι και θερμαίνετε άλλα 30 δευτερόλεπτα. Στεγνώστε το κρέας αρνιού καλά και αλατίστε με 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετήστε το κρέας στην κατσαρόλα.
Το αφήνεται ανενόχλητο για 4 λεπτά. Όταν η πρώτη πλευρά είναι βαθιά καφέ, χρησιμοποιήστε λαβίδες  αναστρέψετε το κρέας. Συνεχίστε να τσιγαρίζετε το κρέας περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να γίνει ομοιόμορφα ροδισμένο όλα τα κομμάτια σε όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα μία τρυπητη κουτάλα, αφαιρέστε το κρέας σε ένα πιατο.

Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο και το σκόρδο. Ρίξτε το υπόλοιπο αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρωματίσετε και να αρχίσει να μαλακώνει.
Ανακατέψτε το αλεύρι και τον ντοματοπελτέ και μαγειρέψτε ακόμα ένα λεπτό.
Ντεγλασάρετε με το κόκκινο κρασί. Χαμηλώστε και αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά για να μειωθούν ελαφρά τα υγρά.
Ανακατέψτε το ζωμό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το κρέας. Μειώστε τη φωτιά σε
μέτρια χαμηλή για να κάνετε ένα ήπιο δέσιμο της σάλτσας.
Καλύψτε και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα, ανακατεύουμε τις ελιές. Μερικώς καλύψτε αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα
και σιγοβράστε άλλα 30 λεπτά ή μέχρι το κρέας να είναι τελείως τρυφερό.
Ανακατέψτε το μαϊντανό. Σερβίρετε με πουρέ πατάτα ή ψημμένο ψωμί για να
γευτείτε την σάλτσα.

ΠΗΓΗ: giadzy.com

Προηγούμενο άρθροΒελούδινος πουρές πατάτας με λάχανο
Επόμενο άρθροΣιροπιαστοί “λουκουμάδες” με καρύδα (Bollas)