Αρνάκι Φρικασέ Αυγολέμονο

Υλικά

Αρνάκι ένα κιλο σε μικρα κομμάτια.
3 μαρούλια.
1 ξερό κρεμμύδι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο κ λίγο μαϊντανό
2 αυγά και δυο λεμόνια.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μαρούλια και τα ξεπλένουμε καλά με μπόλικο νερό.
Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση και να μαραθούν.
Εντωμεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κρέατος με χαρτί κουζίνας.

Σωταρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο .. βάζουμε το κρέας και μόλις θωρακιστεί το σβήνουμε με το κρασί..
Προσθετουμε τα ζεματισμένα μαρούλια το αλάτι, πιπέρι,άνηθο, μαϊντανό νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.!! Εγώ το κάνω στη χύτρα…..
Οταν το φαγηtό είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το πηρούνι μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κροκους έναν-έναν και τον χυμό λεμονιού σιγά-σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε επίσης ζουμί από το φαγητό μέχρι να ζεσταθεί αρκετά το αβγολέμονο.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε από τα χερούλια να πάει παντού.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει ακόμα μια βράση, κατεβάζουμε και αφήνουμε το φρικασέ να σταθεί για μερικά λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σεράνο…όπως παλιά
Επόμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί