Υλικά

12 – 14 καρδιές αγκινάρας (μπορούν να χρησιμοποιηθούν νωπές, κατεψυγμένες ή σε βάζο σε άλμη)
2 κούπες τσαγιού αρακάς (εγώ έβαλα Κουκιά για φάβα. Προσοχή στους αλλεργικούς)
1 λεμόνι
1,3 κιλά αρνί λαιμο με κόκαλο (χρησιμοποίησα αρνί λαιμο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς κόκκαλο σε κομμάτια)
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι (χρησιμοποίησα κόκκινο κρεμμύδι) ψιλοκομμένο
Νερό
Αλάτι & Πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση                                                                                            Εάν χρησιμοποιήσετε λαιμό με κόκαλο βράζετε το αρνί σας για να αφαιρέσετε το αφρό από πάνω με ένα κουτάλι και αφήστε το αρνί  στην άκρη (αν χρησιμοποιείτε κρέας χωρίς κόκκαλο σε κομμάτια σόταρε το κρέας χωρίς βράσιμο)
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ελαφρώς διαφανή ..
προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κρέας με το κόκκαλο και σοτάρουμε πάνω από μέτρια φωτιά.
Ρίξτε αλάτι & πιπέρι.
Προσθέστε νερό για να καλύψετε το κρέας (περίπου 3 φλιτζάνια) και προσθέστε Αγκινάρες, άνηθο και τα κρεμμυδάκια και το χυμό ενός λεμονιού.
Σκεπάστε και σιγοβράστε για μία ώρα έως ότου τα λαχανικά και το κρέας είναι τρυφερά.
(Ελέγξτε ότι υπάρχει αρκετό νερό)

 

Κάνετε το Αυγολέμονο ..
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου.Χωρίζουμε το ασπραδι απο το κρόκο. (Τά ασπράδια τα βαζουμε στο ψυγειο κ τα εχουμε για αλλη συνταγη)
Χτυπάμε πολυ καλα τους κρόκους, να αφρίσουν,και προσθέτουμε το χυμό απο τά λεμόνια
και ξαναχτυπαμε αρκετα καλα να ομογενοποιηθει το μείγμα
Μόλις τελειώσουμε το αυγολέμονο κατεβάζουμε το φαγητο απο το μάτι και παίρνουμε μια κουτάλα παιρνουμε ζωμό απο το φαγητό κ προσθετουμε σιγα σιγα  στο μπολ που ειναι το αυγολεμονο ανακατευοντας ταυτοχρονα.
Βαζουμε τουλάχιστον 5 κουτάλες ζωμο στο αυγολεμονο, καθε φορα ανακατευουμε,
πρέπει να φέρουμε το αυγολέμονο στην ίδια θερμοκρασια με το φαγητο για να μην μας κοψει.
Ριχνουμε το αυγολεμονο στις αγκινάρες και το αρνί σας κ κανουμε κυκλικες κινησεις,
και για να ειμαστε σιγουροι να μην μας κοψει αφηνουμε ανοιχτο κ το καπακι

Απολαύστε το με ζεστό ψωμί

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με γλάσο μαρμελάδας Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροCheesecake Κεράσι…με απλό τρόπο