Αρνί με πατάτες στο Φούρνο

Η Συνταγή είναι από το miakouppa

Συστατικά

1,8 kgr Ώμος αρνιού
1/2 φλιτζάνι (125 ml) χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι + 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
14 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 3/4 φλιτζάνια φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Κατευθύνσεις

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Προετοιμάστε τον ώμο του αρνιού σας κόβοντας τυχόν υπερβολικό λίπος. Τοποθετήστε το αρνί σας στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να χωρά το αρνί και όλες τις πατάτες.
Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού πάνω στον ώμο του αρνιού σας και στη συνέχεια
πασπαλίστε το αρνί σας ομοιόμορφα με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες σας και κόψτε τις κυδωνάτες

Τοποθετήστε τις πατάτες σας στο ταψί, γύρω από το αρνί. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό
λεμονιού πάνω στις πατάτες σας. Πασπαλίστε ομοιόμορφα τις πατάτες σας με 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το φυτικό λάδι πάνω από το αρνί και τις πατάτες σας.

Τοποθετήστε το ταψί σας στο κάτω ράφι του φούρνου σας, ακάλυπτο. Μαγειρέψτε για μία ώρα και 30 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα πάνω από τις πατάτες. Γυρίστε τον ώμο του αρνιού σας. Καλύψτε το αρνί χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τις πατάτες ακάλυπτες.
Επιστρέψτε στο φούρνο και μαγειρέψτε για επιπλέον 45 λεπτά. Ελέγξτε τις πατάτες σας να
είναι μαλακές και χρυσοκίτρινες.
Αφήστε το αρνί σας να ξεκουραστεί για 5 – 10 λεπτά πριν το χαράξετε, για να αφήσετε τους
χυμούς να ηρεμήσουν.

Καλη Απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΑφράτες πίτες με καραμελωμένα λαχανικά
Επόμενο άρθροΚουρκουτόπιτα από το χωριό