Δείτε Επίσης: Συνταγή για Εκμεκ Κανταΐφι Πολίτικο | Αυθεντική συνταγή για θεϊκό, σιροπιαστό πολίτικο κιουνεφέ

ΑΤΣΜΑ

Μια Πολίτικη συνταγή από το συρτάρι της γιαγιάς Φρόσως.
Την έφεραν οι πρόγονοί μας απο την Πόλη το 1922 μαζί με τα υπάρχοντά τους!
Στην μνήμη τους την κάνουμε ακόμη!

ΥΛΙΚΑ

1 κγρ αλεύρι
50 γρ μαγιά νωπή
1 ποτήρι ηλιέλαιο
50γρ βούτυρο στάκα
280γρ χλιαρό νερό
280γρ χλιαρό γάλα
2 κσ  ζάχαρη
1 1/2 κτ γλ αλάτι 1 αυγό και ένα ασπράδι
Γεμιση
500γρ τυρί κατσικίσια
2 κσ δυόσμο
1 αυγό
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
(1κρόκο για το άλλειμα )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος.

Μόλις φουσκώσει λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε και το αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει
Κόβουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του αυγού. Ανοίγουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα μας να κάνουμε ένα μικρό πιταράκι Χαράζουμε ελαφρά στην μια πλευρά.

Για την γέμιση

Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπόλ ριχνουμε και υπόλειπα υλικα και με ένα πηρούνι τα ανακατευουμε να γίνουν ένα μείγμα
Βάζουμε 1-1 1/2 κουταλάκι γέμιση


Το τυλίγουμε και το δίνουμε σχήμα πέταλου. Αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με μαύρο η άσπρο σουσάμι


Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμους για 40 λεπτά
ΥΓ.Γέμιση μπορείτε να βάλετε οτι εσεις θέλετε!
Καλή σας επιτυχία!,
απο Θεογνωστου Φρόσω

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μπάμιες (Κόλαση !!!!)
Επόμενο άρθροΤο Αρχοντικό Παστίτσιο