Υλικά

1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο συν 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
¼ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 χούφτες φύλλα σπανάκι baby, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φέτα, ή περισσότερο
2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο και μαύρο πιπέρι για γεύση
2 αυγα
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μαγειρέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με βούτυρο και ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει. Περίπου 8 λεπτά.

Προσθέστε σπανάκι σε παρτίδες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε μαύρο πιπέρι.

Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη φέτα την κρέμα γάλακτος  και μία πρέζα από μοσχοκάρυδο. Αφήστε να βράσει και αλατίστε.

Κάνετε 2 κενά για τα αυγά. Προσεκτικά σπάστε κάθε αυγό στο κενό.

Σημείωση: Μπορείτε εναλλακτικά να σπάσετε κάθε αυγό σε ένα πιατάκι και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε στο τηγάνι.

Αλατίστε ελαφρά.

Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά περίπου 4 λεπτά ή έως ότου έχουν ψηθεί τα αυγά και ο κρόκος εξακολουθεί να είναι ποσε. 

Ρίξτε και μία πρέζα από νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σερβίρετε αμέσως. 

Καλή Απόλαυση

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΟι Κλασικές Γαρίδες Σαγανάκι
Επόμενο άρθροΚοιλιακό Λίπος: 7 Εύκολοι Τρόποι Για Να «Κάψετε» Το Λίπος Της Κοιλιάς Χωρίς Εξαντλητική Δίαιτα