Μπισκοτάκια Καρύδας με 3 υλικά

Θα φτιάξουμε νόστιμα μπισκότα καρύδας με τρία συστατικά.
Χωρίς αλεύρι, χωρίς λάδι, ούτε καν μίκτη, πολύ απλό, γρήγορο και νόστιμο
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αμέσως το φούρνο για να προθερμάνετε στους 160 βαθμούς
Είναι καλύτερα τα αυγά να τα βγάζουμε από το ψυγείο εκ των προτέρων για να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου

Συστατικά για 18-22 τεμ .:

3 μεσαία αυγά
120 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νιφάδες καρύδας
Προαιρετικά:
Μια πρέζα αλάτι, βανίλια
Ζάχαρη αχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αλέθω λίγο με ένα μπλέντερ την καρύδα ώστε να γίνει λίγο πιο ψιλή
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι και λίγη ζάχαρη βανίλιας για γεύση
Βάλτε τη ζάχαρη, με μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας σε ένα μπολ ή μια πρέζα βανιλίνη.
Προσθέστε 3 αυγά και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, δεν χρειάζεται να κτυπήσετε με ένα μίξερ. Τώρα προσθέστε σταδιακά καρύδα
Η περιεκτικότητα σε υγρασία των νιφάδων καρύδας είναι επίσης διαφορετική, μπορεί να είναι ξηρότερη ή πιο υγρή οπότε προσθέστε το σταδιακά, η μάζα πρέπει να μπορει να διατηρεί το σχήμα της καλά έτσι ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μπάλες μαζί της
Αναμιγνύω με ένα σύρμα και μετά χρησιμοποιώ μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι
μου παίρνει συνήθως 250 γραμμάρια νιφάδων καρύδας

Η μάζα δεν πρέπει να τρίβετε,  να  κρατά το σχήμα της για να μπορείτε να σχηματίσετε μπισκότα.
Φτιάχνω μπισκότα λίγο μεγαλύτερο από τα καρύδια, αλλά μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερα ή μικρότερα.
Στρώνω με λαδόκολα το ταψί ή αλείφω με ένα λεπτό στρώμα φυτικού ελαίου ή βουτύρου
έτσι ώστε τα μπισκότα να αφαιρούνται εύκολα καθώς δεν υπάρχει βούτυρο στη σύνθεσή του
και βάζω τα μπισκότα σε απόσταση 2-3 εκ

Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς περίπου 15-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Τα μπισκότα είναι έτοιμα
Αν τα μπισκότα είναι μικρότερα τότε θα ψηθούν πιο γρήγορα. Μετά το φούρνο τα μπισκότα είναι μαλακά αλλά όταν κρυώσουν θα υπάρχει ένα τραγανό πάνω μέρος απ’εξω και μέσα θα παραμείνει απαλό

Ευχαριστώ για το 🙂

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο Cheesecake με καρύδια….λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου Ογκρατεν