Αυθεντικό παγωτό τσουρέκι

H συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Πρόσφατα δοκίμασα το Αυθεντικό παγωτό τσουρέκι και ενθουσιάστηκα! Η γεύση του είναι απλά υπέροχη – φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις από τσουρέκια που ψήναμε στο σπίτι και μοιραζόμασταν με την οικογένεια. Η υφή του είναι αφράτη και κρεμώδης, με κομματάκια τσουρέκι που δίνουν μια ωραία μαστιχωτή υφή.

Υλικά

300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
700 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
300 γρ Τσουρέκι ψιλοκομμένο
100 γρ βούτυρο Αγελαδινό
1 βανίλια
6 Κρόκους Αυγών η 120 γρ
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ κορν φλαουερ

Για την Μαρέγκα
6 Ασπράδια Αυγών ή 180 γρ
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Προαιρετικά
50 γρ Καβουρδισμένα Χονδροκομμένα Αμύγδαλα
50 γρ Κεράσια από γλυκό κουταλιού
100 γρ Σταγόνες Σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο αρωματικό παγωτό τσουρεκι ρίχνονται σε μία κατσαρόλα το γάλα την κρέμα γάλακτος το κομμένο σε κομμάτια τσουρέκι και τα βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά προσθέτω και τη μία βανίλια στο μείγμα που ξέχασα να αναφέρω.

Οσο βράζει το μείγμα με το τσουρεκι  σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τα 300 γραμμάρια ζάχαρη και το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχυρευστο μείγμα. Μετά από περίπου πέντε λεπτά βλέπουμε ότι το μίγμα με το τσουρέκι έχει γίνει σαν χυλός μην το φοβηθείτε έτσι πρέπει να είναι κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων 2 κουταλιές τα ανακατεύουμε να πάρουν θερμοκρασία

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας το. Ετοιμο το μείγμα μας το αδειάζουμε σε ένα κρύο μεταλλικό μπολ και σκεπαζουμε την επιφάνειά του με μία μεμβράνη το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα να κρυώσει εντελώς

Μετά την μισή ώρα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών που κρατήσαμε μαζί με τη ζάχαρη τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Ετοιμο κρύο το μείγμα του παγωτού μας αδειάζουμε μέσα σε αυτό με προσοχή τη μαρέγκα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί έτοιμο και αέρινο το παγωτό τσουρέκι

Εγώ προσθέτω εντελώς προαιρετικά αλλά ταιριάζει πάρα πολύ χοντροκομμένο καβουρδισμενο αμύγδαλο κομματάκια από κεράσι από γλυκό του κουταλιού και σταγόνες σοκολάτας. Τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο παγωτό και γεμίζω ταπεράκια όπου τα τοποθετώ στη συνέχεια στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσουν. Ετοιμο παγωμένο το παγωτό τσουρέκι με απίστευτα αρώματα και γεύση πιστέψτε με πιο θετική γεύση σε παγωτό τσουρέκι δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά

Προηγούμενο άρθροΕκμεκ Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΤο Κέικ λεοπάρ