Εξπρές Παγωτό Σοκολάτα Πανεύκολο
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Μόλις είδα τη συνταγή για το Εξπρές Παγωτό Σοκολάτα και ενθουσιάστηκα! Λατρεύω τα εύκολα και γρήγορα γλυκά, και αυτή η συνταγή ταιριάζει τέλεια στο προφίλ μου.
Μου αρέσει πολύ που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, καθώς έτσι μπορώ να φτιάξω παγωτό ακόμα και αν δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Επιπλέον, τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο ελκυστική.
Χαίρομαι που η συνταγή περιέχει μέλι αντί για ζάχαρη, καθώς προτιμώ μια πιο υγιεινή εκδοχή του παγωτού.
Υλικά
380 γρ Ζαχαρούχο γάλα
263 γρ Μόρφατ
60 γρ μέλι
40 γρ κακάο Σκόνη κοσκινισμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
100 γρ Νιφάδες Σοκολάτας
γλάσο σοκολάτας
140 gr σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καρύδας
Εκτέλεση
Το νοστιμότερο και πιο αφράτο παγωτό σοκολάτας πάμε να φτιάξουμε σε 2 λεπτά
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Μόρφατ που είναι παγωμένο από το ψυγείο και το χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει
Μόλις αφρατέψει το Μόρφατ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα που είναι επίσης παγωμένο το μέλι το κονιάκ και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν αρκετά.
Αφού έχει γίνει ένα αφράτο και σφιχτό μείγμα τέλος προσθέτω κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να έχουμε ένα υπέροχο σοκολατένιο μείγμα.
Σταματάμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φλούδες σοκολάτας η την τρούφα αν θέλετε και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Τοποθετούμε το μείγμα παγωτού σε ταπεράκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Φτιαχνουμε το γλασσο σοκολατας που παγώνει εύκολα και περιχύνουμε το παγωτό
Καλή Απόλαυση