Το Κέικ λεοπάρ

Φόρμα 36×12

Υλικά

5 αυγά
300 γρ ζάχαρη
300 γρ κρύο γάλα
150 γρ λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
65 γρ κακάο
450 γρ αλεύρι
βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τη βανίλια.
Ανακατευουμε, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη:
1 μεγαλύτερο (για λευκή ζύμη)
2 μέτριο (για ανοιχτό καφέ ζύμη)
3 μικρότερα (για μαύρη ζύμη)

Στο 2ο μέρος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κακάο (από το συνολικό) και ανακατεύουμε
Προσθέστε όλο το υπόλοιπο κακάο στο 3ο μέρος και ανακατέψτε καλά. Η ζύμη θα είναι πολύ πηχτή.
Βάζουμε όλα τα μέρη της ζύμης σε 3 πλαστικές σακούλες (πρέπει να είναι 3 σακούλες!!! με τρία χρώματα ζύμης)

Στη συνέχεια, βάλτε χαρτί στον πάτο της φόρμας και αρχίστε να απλώνετε τη ζύμη.
Πιεζουμε τη λευκή ζύμη από τη σακούλα στον πάτο, οι επόμενες λωρίδες είναι ανοιχτό καφέ, πάνω τους μαύρες.  Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνουμε στους 170° μέχρι να στεγνώσει ένα ξυλάκι, περίπου 50-60 λεπτά.
Περιμένετε να στεγνώσει τελείως και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με σκόνη.

Καλή Απόλαυση

Olga Mordovina

Προηγούμενο άρθροΑυθεντικό παγωτό τσουρέκι από τα τσουρέκια που περίσσεψαν το Πάσχα
Επόμενο άρθροΗ απόλυτη αρμονία: Τηγανίτες με μέλι και καρύδι