Μπισκοτάκια Βουτύρου

Υλικά

125 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
2 αυγα
Βανιλίνη ή ζάχαρη βανίλιας (8 γρ.)
Μπεικιν παουντερ (8 γρ)
– / + 350 gr αλεύρι περίπου
Πρέζα αλάτι
αμύγδαλα θρυμματισμένα
Κρόκος αυγού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο την ζάχαρη τη βανίλια ζάχαρης και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ενοποιηθούν και να γίνει μία κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να απορροφηθούν πλήρως και να κρεμώσει όλο το μείγμα.
Κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ξεκινάμε και ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη δεν κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος και με λίγο αλευράκι και ξεκινάμε να Την ανοίγουμε με τον πλάστη σαν φίλο σε ένα πάχος περίπου μισό με ένα χιλιοστό.
Με ένα μικρό κουπάτ κόβουμε κύκλους επάνω στη ζύμη και τους βάζουμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με μία λαδόκολλα αλείφουμε Τα Κουλουράκια μας με τον κρόκο αυγού και από πάνω βάζουμε μισό κουταλάκι αμύγδαλο τριμμένο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και Το μπισκοτάκι μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Find a more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ του Τεμπέλη Αφρός!!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια από ξινολάχανο