Μπριζόλες με σάλτσα Λαχανικών

Μοσχαρίσιες μπριζόλες σε σάλτσα μαλακές σαν βούτυρο – Κόψτε με ένα πιρούνι. Ζουμερές και νόστιμες. Σίγουρα το πιο μαλακές μοσχαρίσες μπριζόλες που έχουμε δοκιμάσει.

Υλικά

3-4 κομμάτια μπριζόλα μοσχαρίλια χωρις κόκκαλο
αλάτι
πιπερι
λάδι
1-2 πρεζες δεντρολίβανο
1 /12 κρεμμύδι
γλυκό πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπερια, 1 καρότο και 1 ντομάτα
800 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα σε κομμάτια και τις χτυπάμε με ένα σφυρί. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές
Τα μαρινάρουμε με λάδι και δεντρολίβανο και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μετά θα προσθέσουμε το κρέας και θα τηγανίσουμε τα πάντα μαζί για 5-10 λεπτά.
Θα το καρυκεύσουμε με λίγο παπρικα και θα προσθέσουμε σκόρδο
Μετά από 10 λεπτά, προσθέστε τ άλλα λαχανικά: πιπεριές, καρότα και ντομάτες
Βράζουμε για 15 λεπτά.

Μετά από 15 λεπτά, προσθέστε 200 ml νερό για πρώτη φορά και σιγοβράστε για άλλα 15 λεπτά
Προσθέστε άλλα 200 ml νερό και σιγοβράστε για άλλα 15 λεπτά
Βγάζετε το κρέας και ανακατεύετε ή πολτοποιείτε τα λαχανικά με μπλεντερ χειρός, μετά επιστρέφετε το κρέας και προσθέτετε 400 ml νερό. Σιγοβράζουμε όλα μαζί για 20 λεπτά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και λίγο κρύο νερό και προσθέτουμε στο ζουμί μας. Το αφήνουμε στο πιάτο για άλλα 10 λεπτά και οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Απαλά και ζουμερά, κόβονται με ένα πιρούνι και ο χυμός είναι πραγματικά υπέροχος.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜεθυσμένα…με μαλακά δαμάσκηνα και καρύδια
Επόμενο άρθροΣπανακοπρασοπιτα