Τσουρέκι με λίγη ζάχαρη

Φυσικά όλες οι συνταγές μου έχουν τροποποιηθεί ώστε να έχουν τη λιγότερη ποσότητα ζάχαρης, βουτύρου και αλευριού, για να διατηρηθεί η συνταγή τέλεια ισορροπημένη, αλλά να μειωθούν αυτά τα κακά συστατικά όπως όλοι γνωρίζουμε, και μπορούν να τις απολαύσουμε με ένα φλιτζάνι γάλα για τα παιδιά μας, ή ένα φλιτζάνι καφέ ή μόνο του, καθώς είναι νόστιμο και απαλό κέικ με υπέροχα αρώματα.

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

1,5 κιλό άσπρο αλεύρι
5 ολόκληρα αυγά
1 μικρή κουταλιά αλάτι
200 ml γάλα
100 γρ λευκή ζάχαρη
10 γρ μαχλέπι
1 μικρή κουταλιά κάρδαμον σε σκόνη
50 γρ μαρμελάδα πορτοκαλιού
5 σταγόνες mastixa chio
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
400 γρ βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ μαγιά ξερή
50 ml ζεστό νερό
150 gr νιφάδες αμύγδαλου

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιά και το νερό και ανακατεύουμε καλά μετά ρίχνουμε το γάλα και το 1/10 του αλεύρι,
ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να δημιουργηθεί η βάση μας από το ζυμωμένο κουρκούτι.
Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, το κάρδαμο, το μαχλέπι.

Αλευρώνουμε τις σταγόνες μαστίχας με τη βανίλια ζάχαρη και τις προσθέτουμε στο μπολ μας με το αλεύρι και ανακατεύουμε
πολύ καλά όλα τα αποξηραμένα υλικά μας.
Στο μπολ με τα αυγά μας ρίχνουμε τη ζάχαρη, μετά ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο μπολ μας με το αλεύρι, μετά προσθέτουμε
τη μαρμελάδα, το λιωμένο βούτυρο και τέλος το ζυμωμένο κουρκούτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, ζυμώνοντας για 10
περίπου. – 15 λεπτά, καθώς πρέπει να έχουμε λεία και απαλή υφή, αφήνουμε ένα πλάι για μία ώρα και αφήνουμε να φουσκώσει σιγά σιγά, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τσουρέκι με λίγη ζάχαρη

H Συνταγή συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΡολό κερασιού
Επόμενο άρθροΛουκουμαδάκια με ζάχαρη (ντόνατς)…θα ξετρέλανουν τα παιδιά