Στο βίντεο που έχει γίνει viral, ο γνωστός κρεοπώλης Nick Kexagias μοιράζεται τα μυστικά του για το τέλειο σουβλάκι.
Σύμφωνα με τον Kexagias, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η επιλογή του σωστού κρέατος. Προτείνει χοιρινό από την περιοχή του λαιμού ή της σπάλας, καθώς αυτά τα μέρη έχουν το ιδανικό μείγμα λίπους και άπαχου κρέατος για να δώσουν ένα ζουμερό και γευστικό σουβλάκι.
Εκτός από την επιλογή του κρέατος, ο Kexagias δίνει και άλλες συμβουλές για το τέλειο ψήσιμο, όπως:
- Χρησιμοποιήστε ξύλινα κάρβουνα: Τα ξύλινα κάρβουνα δίνουν στο σουβλάκι μια καπνιστή γεύση που δεν μπορεί να επιτευχθεί με το γκάζι.
- Ψήστε το σουβλάκι σε μέτρια φωτιά: Αν ψήσετε το σουβλάκι σε πολύ δυνατή φωτιά, θα καεί εξωτερικά πριν ψηθεί καλά στο εσωτερικό του.
- Μην τσιμπάτε το σουβλάκι: Το τσιμπημα του σουβλακίου με πιρούνι θα αφήσει τα ζουμιά να φύγουν, με αποτέλεσμα ένα στεγνό και άνοστο σουβλάκι.
- Αφήστε το σουβλάκι να ξεκουραστεί: Αφού ψηθεί το σουβλάκι, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αυτό θα επιτρέψει στα ζουμιά να αναδιανεμηθούν στο κρέας, με αποτέλεσμα ένα πιο ζουμερό και γευστικό σουβλάκι.
Ακολουθώντας τις συμβουλές του Kexagias, μπορείτε να φτιάξετε και εσείς το τέλειο σουβλάκι στο σπίτι σας.
Συμπληρωματικά:
- Εκτός από το χοιρινό, μπορείτε να φτιάξετε σουβλάκι και με άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί.
- Μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας σας πριν το ψήσετε για να του δώσετε ακόμα περισσότερη γεύση.
- Σερβίρετε το σουβλάκι σας με ζεστή πίτα, ντομάτα, κρεμμύδι, και τα αγαπημένα σας σως.
Καλή όρεξη!
Δείτε περισότερρα για το κρεας από τον Nick Kexagia