Λουκουμαδάκια με ζάχαρη (ντόνατς)

Υλικά για τη ζύμη:

600 γρ αλεύρι 00
500 γραμμάρια βραστές και πουρέ πατάτας
100 γρ λιωμένο βούτυρο
250ml ζεσταμένο πλήρες γάλα στο οποίο θα διαλυθεί η μαγιά
1 φακελάκι βανιλίνη
1 κυβακι μαγιά μπύρας* ή κουταλακι αν ειναι σε σκονη
Τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, δουλεύοντας καλά σε μια επιφάνεια μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη.
Την αφήνουμε την ζύμη σκεπασμενη να ξεκουραστει για περίπου 1 και μιση ώρα εξαρτάται και από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μετά από αυτό το διάστημα ανοίγουμε τη ζύμη ελαφρά σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε τους λουκουμάδες με ένα κου πατ και μια τρύπα στην μέση.
Αφήνουμε άλλη μιάμιση ώρα και μετά τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν.

Τα περνάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και σερβίρουμε….

Πηγή: Angela Giurdanella

*Πού ωφελεί η μαγιά της μπύρας και γιατί

Βοηθά στη σωματική κόπωση
Τονώνει το μυϊκό σύστημα και ανακουφίζει από τις κράμπες λόγω του μαγνησίου που περιέχει
Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα καθώς και τις χρόνιες διάρροιες μιας και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
Αντιμετωπίζει τις χρόνιες δυσπεψίες
Είναι χρήσιμη στην ρύθμιση της χοληστερίνης
Ενισχύει το νευρικό σύστημα εξαιτίας της χολίνης και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που περιέχει
Έχει αντιφλογιστική δράση στην νεανική ακμή και στο δερματικό έκζεμα
Μειώνει την τριχόπτωση
Χορηγείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε δίαιτες αδυνατίσματος
Επιδρά θετικά σε απλές μορφές αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει

 

Προηγούμενο άρθροΑυτό το τσουρέκι είναι με ελάχιστη ζάχαρη…το πιο υγιεινό για όλη την οικογένεια
Επόμενο άρθροΛεπτές και τραγανές Ιταλικές τηγανίτες ☺️😋