…Συνέχεια

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες αμυγδάλου και ξαναζυμώνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 3 ίσες μερίδες και με τη σειρά μας
χωρίζουμε σε άλλες 3 ίσες μερίδες.
Παίρνουμε το κάθε μέρος και τυλίγουμε σε ένα μακρύ, λεπτό, μακρόστενο σχήμα, όπου όλα τα μέρη πρέπει να έχουν το ίδιο πάχος και μήκος, μετά ενώνουμε κάθε 3 λωρίδες μεταξύ τους από το σημείο της κεφαλής και πλέκουμε με κίνηση προς τα κάτω, μέχρι να έχουν
πλέξει ολόκληρη την παρτίδα, κολλώντας τελικά τις άκρες από κάτω.

Τώρα μπορούμε είτε να κρατήσουμε σε μακρύ σχήμα, είτε σε κυκλικό, όπου γυρίζουμε το κεφάλι προς την ουρά, και τα ενώνουμε και τα
τσιμπάμε μεταξύ τους, ώστε να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κυκλικό σχήμα.
Τέλος αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά, σε κλειστό φούρνο,

Αλείφουμε την πλεγμένη ζύμη με ένα χτυπημένο αβγό, μετά πασπαλίζουμε με νιφάδες αμύγδαλου και στον προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε
στους 180 C για 35 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια τραγανή και χρυσαφένια επιφάνεια, μετά αφαιρούμε από τον
φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας στο γιορτινό μας
κυριακάτικο τραπέζι ή με το γάλα ή τον καφέ μας το πρωί.
Είμαι σίγουρος ότι όλη η οικογένεια και οι φίλοι σας θα λατρέψουν αυτή την υπέροχη συνταγή, την πιο ελαφριά, το πιο αφράτο

Καλή Απόλαυση

1
2
Προηγούμενο άρθροΡολό κερασιού
Επόμενο άρθροΛουκουμαδάκια με ζάχαρη (ντόνατς)…θα ξετρέλανουν τα παιδιά