Xοιρινό με πράσο.

Είναι αυτό το χοιρινό που τιμάται στο σπίτι μας. Έχει πλούσια γεύση λόγω των προϊόντων που περιέχει. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και πολύ νόστιμο.

Απαραίτητα προϊόντα:

περίπου 600 γρ χοιρινό,
περίπου 200 γρ μικρά μανιτάρια,
2-3 πράσα (ανάλογα με το μέγεθος),
7-8 ψητές πιπεριές (φρέσκες ή από βάζο),
2-3 καυτερές πιπερίτσες (φρέσκες ή από κονσέρβα ),
30 ml. λάδι,
αλάτι,
κόκκους μαύρου πιπεριού,
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή  πάπρικα.

Παρασκευή:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όσο σοτάρουμε το κρέας, κόβεις τα πράσα και τις ψητές πιπεριές. Αφαιρούμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα στο ίδιο λάδι και τα σιγοβράζουμε για ένα-δύο λεπτά, μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ψητές πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέστε πράσο και πιπεριές στο πυρεξ με το κρέας. Προσθέστε τα μικρά μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε το πιάτο με χοντροτριμμένους 10-12 κόκκους μαύρου πιπεριού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να καλύψει τα προϊόντα. Προσθέστε τις καυτερές πιπεριές μαχαιρώνοντάς τις πού και πού με τη μύτη ενός μαχαιριού. Βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε το χοιρινό με πράσο ζεστό και απαραίτητα με σπιτικό ψωμί.
Απολαύστε αυτό το πιάτο με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. 🙂

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα μπισκότα, χωρίς αλεύρι, λάδι και βούτυρο
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτά με αλεύρι αμυγδάλου σε 25 λεπτά/Γρήγορη και εύκολη συνταγή