Υλικά :

2 φλιτζάνια ζεστό γάλα,
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη,
3/4 φλιτζάνι βούτυρο,
3 κουταλιές ξηρή μαγιά,
1 /4 φλιτζάνι μέλι,
5-6 φλιτζανια αλευρι για όλες τις χρήσεις
Εξτρά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Zάχαρη και
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση
Σε μπωλ βάζουμε την μαγιά, το γάλα, μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 15 λεπτά

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει
Κόβουμε την ζύμη σε τέσσερα μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Διπλώνουμε στην μέση και κόβουμε λωρίδες.

Στρίβουμε κάθε λωρίδα και κάνουμε στρογγυλό ή μακρύ κουλουράκι.


Αλείφουμε με γάλα-κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά
Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αλείφουμε με μέλι

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΚασεροκροκέτες τραγανές….τέλειος μεζές για μπύρα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με ζυμαρικά και ένα κρεμώδες dressing