Αφράτα Κουλούρια με ζαχαρούχο γάλα

Η συνταγή για κουλουρια με ζαχαρουχο γάλα είναι πολύ απλή. Τα παιδιά τα λατρεύουν περισσότερο. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για την προετοιμασία των κουλουριών.
Φαίνονται πολύ αρωματικά και αφράτα. Τα κουλουρια σερβίρονται καλύτερα  με ζεστά ροφήματα.

για το μαγείρεμα:

500 g αλεύρι σίτου.
150 ml. ζεστό γάλα
100 ml. ζεστό νερό
2,5 κουτ ξηρή μαγιά
120 γραμμάρια ζάχαρης
5 g αλάτι
70 g βούτυρο
1 αυγό
3 κ.σ. φυτικό λάδι
βρασμένο ζαχαρουχο γάλα.

Εκτέλεση

Ρίξτε ζεστό γάλα και νερό σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνουμε εκεί ξερή μαγιά, ζάχαρη και λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε τα πάντα και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Αφού εμφανιστούν οι φυσαλίδες, ξεκινήστε την προετοιμασία της ζύμης.
Συνδυάζουμε το αλεύρι με την μαγια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι αυγού, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιπάνετε τα τοιχώματα του μπολ στο οποίο βρίσκεται η ζύμη με φυτικό λάδι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, αρχίζουμε να φτιάχνουμε κουλούρια. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη και το ανοίγουμε.
Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά τριγωνικά κομμάτια. Ρίχνουμε ζαχαρουχο γάλα και σχηματίζουμε κουλούρια, σφραγίζοντας τις άκρες.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού.
Το στέλνουμε στο φούρνο και ψήνουμε τα κουλουρια μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζεστά ροφήματα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Επόμενο άρθροΧταποδάκι βραστό ένα εύκολο και νόστιμο δεύτερο πιάτο!