Αφράτα σφολιατίνια με κρέμα πατισερι

Συστατικά:

500 gr σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού

Για την κρέμα:

200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml. γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ολόκληρα φρέσκα αυγά.
¼ φλιτζάνι αλεύρι.
½ φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι

Πως τα φτιάχνουμε

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει σε πάχος περίπου μισό πόντο.
Δημιουργήστε μικρά τετράγωνα περίπου 6χ7 εκ ανά πλευρά.
Τοποθετήστε τις τετράγωνες ζύμες σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε ελαφρά με τον κρόκο στην επιφάνεια, για να αποφύγετε την γρήγορη καύση τους.


Ψήνουμε με το φούρνο μόνο από κάτω για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου τα τετράγωνα φουσκώσουν και ξεφλουδιστούν.
Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο, ανάψτε το φούρνο από πάνω για να τα κάνετε καφέ στην επιφάνεια.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Eνώ τα τετράγωνα ζύμης κρυώνουν, ετοιμάστε την κρέμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα, να μην βράσουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε το κοσκινισμένο
αλεύρι.
Ανακατέψτε λίγο και προσθέστε το γάλα με την κρέμα ταυτόχρονα, μέσα από ένα κόσκινο.
Βάζουμε τα πάντα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει.
Δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε, ανοίξτε απαλά τα σφολιατινια στη μέση και γεμίστε με κρέμα.
Ζεσταίνετε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο και σερβίρετε το πολύ ζεστό πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: https://www.mangiamagna.com/

Προηγούμενο άρθροΗ τούρτα της Τεμπέλας…
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Κέικ Καραμέλα με καρύδια