Tσουρεκάκια με μέλι και ξηρούς καρπούς

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
500 ml γάλα
20 γρ. ξηρή μαγιά
150 γρ.ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
άρωμα βανίλιας
3 αυγά + 1 κρόκο αυγού
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
μέλι
Ξηροί καρποί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σ ένα μπολάκι βάζουμε τη μαγιά 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και 50 ml χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό μέρος(προζύμι).


Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε 400 ml γάλα, τη ζάχαρη ,την βανίλια, το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε να λιώσει.
Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλη λεκανίτσα ρίχνουμε το αλάτι, το προζύμι μας ,ένα ένα τ αυγά και το γάλα λίγο λίγο ενώ ζυμώνουμε.


Ζυμώνουμε 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο λίγο λίγο .Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.


Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα αφού έχει φουσκώσει την ξαναζυμώνουμε

και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε ένα μακρύ κορδόνι. Του δίνουμε το σχήμα του 8 και το βάζουμε στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε έτσι με όλη τη ζύμη μας. Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα (50ml) και αλείφουμε τα τσουρεκάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με μέλι και τα πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.


Γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα!!!!!!!!!!!!!!
Ιδανικά για τον καφέ σας!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΕυκολος τυλιχτός πολίτικος Μπακλαβάς
Επόμενο άρθροΚέικ με σοκολάτα, πορτοκάλια και λεμόνι