Ψωμάκια με αυγά και φρέσκα κρεμμυδάκια στο φούρνο

θα χρειαστείτε:

500γρ Προ-κοσκινισμένο αλεύρι υψηλής ποιότητας
γάλα – 200 ml;
ξηρή μαγιά – 10 g;
2 αυγά (για επαλλειψη, το δεύτερο στη ζύμη).
ζάχαρη ή αχνη – 3 ή 2 κουταλιές της σούπας, αντίστοιχα.
αλάτι – 4 γρ ή 1/2 γλυ
βούτυρο – 50 g;
Γιαούρτι – 1,5 κουταλια της σούπας.

Για τη γέμιση πρέπει να πάρετε:
Μάτσο πράσινα κρεμμύδια – περίπου 500 γραμμάρια.
έξι βραστά αυγά.
αλάτι.
Σε αυτή την περίπτωση, προσαρμόστε το αλάτι και τη ζάχαρη σύμφωνα με το γούστο σας, αλλά μην κάνετε τη ζύμη πολύ
γλυκιά, καθώς η γέμιση θα είναι πιο αλμυρή.

Πώς να τα φτιάξετε συνταγή βήμα προς βήμα

1. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε τη ζύμη.
Για να το ετοιμάσουμε, περνουμε το αλεύρι και το κοσκινίζουμε.
2. Ζεσταίνουμε, αλλά δεν βράζουμε, το γάλα (η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 45 βαθμούς), προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τη μαγιά, το αυγό, το γιαουρτι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε.
3. Το μείγμα της μαγιάς που προκύπτει χύνεται στο αλεύρι με λεπτή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν προστεθεί όλο το γάλα, σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσετα και αφήνετε στην άκρη σε ζεστό μερος για 1 ώρα.

4. Όσο κάθετε η ζύμη, φτιάχνουμε τη γέμιση για τις πίτες μας. Βράζω, κρυώνω, καθαρίζω και κόβω σε μεγάλα κομμάτια τα αυγά, το κρεμμύδι μου και το ψιλοκόβω, ανακατεύω αυτά τα υλικα.


Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, το μείγμα της μαγιας μπορεί να τοποθετηθεί σε φούρνο προθερμασμένο στους 30-40 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, είναι έτοιμη

5. Πασπαλίζετε το τραπέζι με αλεύρι, βγάζετε την τελική ζύμη, ρίχνετε μικρές μερίδες αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή, λαστιχένια, να μην κολλάει στα δάχτυλά σας.
6. Την σκεπάζουμε την ζύμη και θέλει λίγο χρόνο για να σταθεί για να ξαναφουσκώσει για 20-30.
7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια, κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια ανοιγεται καλά με έναν πλάστη, αλλά όχι πολύ λεπτό, πάχους περίπου 0,5-0,7 εκ.


8. Σε όλα τα έτοιμα φύλλα βάζουμε ένα κουτάλι και μισο γέμιση, τυλίγουμε σε μορφή πίτας και κλεινουμε με τα δάχτυλα.
9. Απλώνουμε τα προϊόντα με την ραφή προς τα κάτω σε λαδόκολλα.


10. Χτυπάμε ένα ωμό αυγό σε ξεχωριστό μπολ, με ένα ειδικό πινέλο λαδώνουμε όλα τα σχηματισμένα ψωμάκια. Βάλτε το ταψί στο φούρνο, ο οποίος είναι ενεργοποιημένος εκ των προτέρων και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 170-180 βαθμούς.
Ανάλογα με το μέγεθος των προϊόντων σας, ψήστε τα για περίπου μισή ώρα.
11. Τα ζεστά ψωμάκια με αυγό και φρέσκα κρεμμυδάκια βγαίνουν από το φούρνο, αλείφετε το καθένα με βούτυρο, αφήστε το να κρυώσουν ελαφρώς και μπορείτε να απολαύσετε τη δουλειά που έχετε κάνει και την υπέροχη γεύση τους

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο νόστιμο τυροψωμο που έχουμε φάει..
Επόμενο άρθροΑφράτες μαρέγκες με καρύδια και αμύγδαλα