Καρυδόπιτα ή καρυδόπαστα με Κρέμα

Υλικά:

5 αβγά,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα,
1 και μισό ποτήρι αλεύρι γχ,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε.τα αυγά με.την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε.στο μείγμα και τα χτυπάμε στο χαμηλό για 2 λεπτά να ενσωματωθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού με 3 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι το χυμό του για 3 λεπτά .
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι με κουτάλι σιγά σιγά.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αβγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 κούπα σαντιγί χτυπημένης κρύα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα από το ζεστό ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια,το βούτυρο,τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα.
Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πάρα πολύ καλά και την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέρψει.
Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί με μαρίζ ανακατεύοντας πάρα πολύ απαλά.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στην σιροπιαστή καρυδόπιτα και διακοσμούμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι!

Athanasia Tsigara

 Φωτό: Athanasia Tsigara 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου με κεράσια
Επόμενο άρθροΤι κάνουν πια και χάνουν βάρος τρώγοντας…