Δείτε Επίσης: Γευστικό Κέικ με Ροδάκινα σε Κρεμώδη Βάση | Γλυκό ροδάκινο σε ζελέ

Αφράτη Τούρτα Ροδάκινο

Συστατικά:

-250 ml κρέμα γάλακτος
-200 ml κρύου γάλακτος
– 1 πουτίγκα κρέμας βανίλιας χωρίς μαγείρεμα
-1 ζάχαρη βανίλιας
-200ml ξινή κρέμα* ή γιαούρτι
-2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (ίσως περισσότερο)
-250g ροδάκινα καθαρισμένα και κομένα σε κυβάκια
-50 γραμμάρια τριμμένη ή αλεσμένη σοκολάτα
-1 πακέτο μπισκότων σαβαγιαρ
-100 ml γάλα για βάπτισμα μπισκότων

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ 23χ23 εκ στρώνουμε την βάση με σαβαγιάρ αφού τα βαπτίσουμε μέσα στο γάλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το γάλα ,κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου, βανίλια ζάχαρης, και χτυπήστε με το μίξερ χειρός πολύ καλά να πάρετε μία αφράτη σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, το προσθέτουμε μέσα στην σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέστε τα ροδάκινα στην σαντιγί και ανακατέψτε με μία μαριζ πολύ καλά.
Αδειάστε την μισή σαντιγί πάνω στα σαβαγιαρ και απλώστε ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα πάνω από την σαντιγί.
Αφήστε για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν το κόψετε

*Ξινή Κρέμα

Α. Πρώτος τρόπος: με πλήρη κρέμα γάλακτος και ξινόγαλα (αριάνι). Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος πλήρη με ξινόγαλα σε αναλογία 1 -2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα για κάθε 1 φλιτζάνι κρέμας. Αφήστε το μείγμα σε όσο το δυνατόν πιο ζεστό περιβάλλον για μία ημέρα ή μέχρι να πήξει (αν το βάλετε στο φούρνο επιλέξτε 50°-70°). Στη συνέχεια βάλτε το για άλλη μισή μέρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο.

Β. Δεύτερος τρόπος-express: με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Δείτε Επίσης: Γευστικό Κέικ με Ροδάκινα σε Κρεμώδη Βάση | Γλυκό ροδάκινο σε ζελέ

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΨητές Πατάτες με κιμά και τυρί τριμμένο
Επόμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας…με κρεμώδη απόλαυση