Αφράτοι λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και σουσάμι

Χωρίς υπερβολή, αυτοί οι λουκουμάδες αγγίζουν τα όρια του γαστρονομικού παραδείσου! Η αφράτη υφή τους, που λιώνει στο στόμα, έρχεται σε τέλεια ισορροπία με την τραγανή κρούστα τους. Η γλυκιά αγκαλιά του μελιού, αρωματισμένη με κανέλα, απογειώνει την γευστική εμπειρία, ενώ το σουσάμι προσθέτει μια πινελιά νοστιμιάς και υφής που σε κάνει να θέλεις άλλο και άλλο.

Υλικά για 40 λουκουμάδες

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια περίπου νερό χλιαρό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα

κανέλα
σουσάμι
μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη ,τη μαγιά προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα με κυκλικές κινήσεις .
Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένας παχύς χυλός για τους λουκουμάδες.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.

Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα και όταν φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μία ποσότητα από το χυλό και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι.
Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται.
Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν τους βγάζουμε τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.Έπειτα τους τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το μέλι την κανέλα και το σουσάμι!!!!

Καλοφάγωτοι!!!!

H Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένια Απόλαυση
Επόμενο άρθροΣφολιατέλλες γεμιστές με έτοιμη σφολιάτα