Σφολιατέλλες γεμιστές

Συστατικά

2 ρολά σφολιάτας (ορθογώνια)
50 γρ βούτυρο
100 γρ σιμιγδάλι
300 ml νερό
150 gr ανθότυρο
100 γρ ζάχαρη
100 γραμμάρια ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε κομματακια
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
κ.σ. ξύσμα λεμονιού (τριμμένο)
1 πρέζα αλάτι
π.χ. ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία σφολιατέλλες με έτοιμη σφολιάτα

Ας ξεκινήσουμε με τη σφολιάτα. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα ανοίγουμε. Τα κόβουμε στα δύο και εν τω μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοιξτε τη σφολιάτα σε ποιο λεπτή και αρχίστε να αλείφετε την πρώτη
λωρίδα με βούτυρο. Τυλίγουμε τη ζύμη μόνη της μέχρι να γίνει ένα πολύ σφιχτό ρολό και ενώνουμε την άκρη με την άλλη λωρίδα σφολιάτας, αλειμμένη πάντα με βούτυρο. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο με την υπόλοιπη σφολιάτα και σχηματίζουμε
ένα ωραίο σφιχτό ρολό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να σφίξει.

Την ίδια μέρα ή την επόμενη ετοιμάζουμε και τη γέμιση. Βάλτε το νερό να βράσει με μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και ανακατέψτε γρήγορα για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ανθότυρο, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλι και ανακατέψτε καλά.

Εν τω μεταξύ, βγάζουμε το ρολό σφολιάτας από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου.


Πάρτε κάθε φέτα, και πιέστε προς τα έξω για να σχηματιστεί ένα χωνί. Γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε σφραγίζοντας τις άκρες.

 

Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο με όλα τα άλλα κομμάτια.

Αραδιάζουμε τις σφολιατέλλες σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος που έχει τοποθετηθεί σε ταψί

και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 25-30 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνετε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑφράτοι Λουκουμάδες της Ραλλούς με μέλι, κανέλα και σουσάμι
Επόμενο άρθροΣπιτική τυρόπιτα