Συστατικά
Για την κρούστα
2 πακέτα μπισκόστα digestive με στρώση σοκολατας (30 μπισκότα)
6 κουταλιές σούπας βούτυρο, λιωμένο
220 gr τυρί κρέμα μαλακό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας γάλα
340γρ  σαντιγί κρύα χωρισμένη (1 φλιτζάνι για στρώμα τυριού κρέμας)
220gr  στιγμιαία κρέμα σοκολάτα ζαχαροπλαστικης γιωτης
3 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας

Οδηγίες
Επίπεδο κρούστας
Βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρέξ  20 × 30
Χτυπήστε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν τριμμα.
Προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα μπισκότα και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
απλώστε και πατήστε το μείγμα στο κάτω μέρος του ταψιού

και τοποθετήστε το στο ψυγείο ενώ πάτε στο επόμενο βήμα. (περίπου 5 λεπτά)
Cheesecake και σοκολάτας
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμας με το μίξερ σας μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε την ζάχαρη, καθαρό εκχύλισμα βανίλιας και 2 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα και ανακατέψτε μέχρι έχεις μία ωραία και λεία κρέμα.
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι σαντιγί στο μείγμα τυριού κρέμας.

Απλώστε το μείγμα τυριού κρέμα ελαφρά πάνω από την κρύα κρούστα μπισκότου. Τοποθετήστε το ταψί πίσω στο ψυγείο ενώ ξεκινάτε το επόμενο βήμα. (άλλα 5 λεπτά)
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας και το κρύο γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να ξεκινήσει η πουτίγκα και να πήζει.
Απλώστε τη πουτίγκα σοκολάτας πάνω από την κορυφή του στρώματος του τυριού κρέμας. Τοποθετήστε το ταψί πίσω στο ψυγείο για άλλα 5-10 λεπτά για να γίνει λη πήξη της πουτίγκας.


Μόλις η πουτίγκα έχει γίνει σφιχτεί, απλώστε την σαντιγή πάνω από το στρώμα πουτίγκας σοκολάτας. Πασπαλίστε την κορυφή με τα μίνι δάκρυα σοκολάτας, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία καταψύχοντας το γλυκό για 1 ώρα

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑφράτα σταφιδόψωμα για όλες τις ώρες!
Επόμενο άρθροΤυραμισού στο Ποτήρι