Αφράτο κέικ σοκολάτας.

Υλικά:

60-70 g λευκής σοκολάτας.
1 πακέτο μαλακό βούτυρο – 125 g.
1 φλιτζάνι τσαγιού / 250 ml /
3 κ.σ. κουτάλια κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουπες αλευρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού + 3 κ.σ. κουτάλια κακάο
1 κ.σ. κουταλιά μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
4 μεγάλα αυγά
240 ml κρέμα γαλακτος
300 g θρυμματισμένη κουβερτουρα.

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Λαδώνουμε δύο φόρμες για κέικ με διάμετρο 20 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα αυγά.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. / Λαμβάνεται πολύ πηχτή ζύμη /.
Το χωρίζουμε ομοιόμορφα στις δύο φόρμες για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε το έτοιμο παντεσπανι να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει και προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να πήξει.Αλείφουμε το ένα παντεσπανι με το 1/3
του μείγματος σοκολάτας, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπανι και αλείφουμε παντού με το υπόλοιπο μείγμα.
Πασπαλίζουμε με λευκή σοκολάτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρουασανακια ζύμης με μαρμελάδα κρέμα καρύδι
Επόμενο άρθροΑλμυρά κουλουράκια