Αφράτο και λαχταριστό Πεινερλί

Η Συνταγή είναι του Pizza Chef Argy

Σήμερα σας αποκαλύπτω την συνταγή μπορεί πλέον να γίνει από τον καθένα μας πανεύκολα στο σπίτι του. Είναι με πέστο βασιλικού για να ξεφύγουμε λίγο από τις συνηθισμένες ζύμες με σάλτσα ντομάτας και ο συνδυασμός των υλικών σας διαβεβαιώ ότι το απογειώνει τελείως γευστικά.
Την ζύμη μας θα την κάνουμε με την μέθοδο Poolish για να είναι ακόμα πιο αφράτο και φουσκωτό το πεινερλί μας και θα σας δείξω πως να ετοιμάσετε πανεύκολα και σε μόλις 12 λεπτά το κοτόπουλο στο σπίτι σας.

Υλικά

Προετοιμασία Poolish
310 γρ αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ ξηρή μαγιά

Για την Ζύμη
Poolish 620 gr
Αλεύρι 160 γρ
Αλάτι 15 γρ
Ελαιόλαδο 15 ml

Για το Πεινιρλί
8 ντοματίνια
70ml πέστο βασιλικού
120γρ κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
50ml κρέμα γάλακτος
200γρ mozzarella
1 μανιτάρι φρέσκο
Φλοίδες παρμεζάνας (όσο θέλετε)

Εκτέλεση

Προετοιμασία Poolish: Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπωλ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο η ένα λαστιχάκι την στάθμη του Poolish. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προετοιμασία ζύμης (2 μπάλες των 410 γρ για 2 Πεινερλί)

Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη για το Πεινερλί μας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και στο τέλος το ελαιόλαδο.
Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την κάνουμε 2 μπάλες των 410 γρ. Τις αφήνουμε επίσης σκεπασμένες για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας
Tip 2: Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο.

για 1 Πεινερλί

Ανοίγουμε την ζύμη σε σχήμα πεινερλί και καλύπτουμε την επιφάνεια της με κρέμα γάλακτος Ψήνουμε στους 250 πάνω κάτω αντίσταση στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το πεινερλί μας από κάτω Το βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και τα υλικά μας.
Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα το τυρί μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά)
Κόβουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε και προσθέτουμε φλοίδες παρμεζάνας

Καλή Απόλαυση

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές πίτσας και ζύμες εδώ

Προηγούμενο άρθροΦασόλια στο φούρνο με χοιρινό
Επόμενο άρθροΦτερούγες Κοτόπουλο….το απόλυτο συνοδευτικό για μπύρα