Αφράτο Παντεσπάνι με καρύδα

Συστατικά :

10 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές λάδι
10 κουταλιές αλεύρι
1 φακ μπεικιν παουντερ
Σιρόπι:
600 ml νερού
400 γραμμάρια ζάχαρης
χυμός 2 λεμονιών
Τριμμένη Καρύδα (προαιρετικά)

Παρασκευή:

Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά.
Προσθέστε σταδιακά λάδι και συνεχίστε να ανακατεύετε, μετά αλεύρι και μπέικιν
πάουντερ.


Συνδυάστε το μείγμα όμορφα και ρίξτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί που αλευρώσαμε λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180C.
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε εάν έχει ψηθεί.
Βράστε νερό και ζάχαρη, αφού πάρει βράση αφήστε 5-10 λεπτά να δέσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε χυμό λεμονιού.
Κόψτε αμέσως το ψημένο γλυκό και ρίξτε ζεστό σιρόπι πάνω του.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα εάν έχετε.

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα και σιμιγδάλι: Γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά κουλουράκια με καρύδα