Μπανόφι

Το μπανόφι είναι πλούσιο σε γεύση και έχει μια ελαφρά τραγανή υφή. Συνήθως σερβίρεται κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων και είναι ιδανικό για να το μοιραστείτε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας.

Υλικά:

1 μισή πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα,
100 γραμ.βούτυρο λιωμένο 50 ml γάλα φρέσκο
4 μπανάνες ώριμες σε ψιλές ροδέλες ραντισμένες με χυμό λεμονιού,
2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο τσέρκι (28 νούμερο) ρίχνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε και τα πατάμε να ισιώσουν. Ρίχνουμε από πάνω το γάλα παντού. Τοποθετούμε ζαχαρούχο μια λεπτή στρώση. Πάνω στο ζαχαρούχο τοποθετούμε τις μπανάνες.
Πάνω στις μπανάνες τοποθετούμε ξανά ζαχαρούχο.
Τέλος χτυπάμε τα γκαρνί σε σφιχτή σαντιγύ όπως αναγράφει η συσκευασία και το
τοποθετούμε πάνω!
Διακόσμηση με ζαχαρούχο.

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΣκουμπρί στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με πιπεριά!