Βάρκες κολοκυθάκια με κιμά και κίτρινο τυρί στη φριτέζα!

Υλικά

2 κολοκυθάκια
300-400 γρ κιμά
1 κόκκινη πιπεριά αλεσμένη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
μαϊντανός
σκόνη σκόρδου
αλάτι
τυρί

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.
2. Είναι προσεκτικά σκαλισμένα.
3. Το κούφιο μέρος των κολοκυθιών αλατίζεται και αφήνεται για λίγο. Στη συνέχεια, περάστε από ένα σουρωτήρι ή τυρί και προσθέστε τον στον κιμά.
4. Τα σκάφη στεγνώνουν και λαδώνονται ελαφρά. Δεν αλατίζονται. Βάζουμε πρόγραμμα γκριλ, 205 βαθμών, για 15 λεπτά.

Προς το τέλος στρέφονται.
5. Σε ένα τηγάνι βάζετε τον κιμά με το σκαλισμένο μέρος των κολοκυθιών και της πιπεριάς και τηγανίζετε καλά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά
6. Λαδώστε ελαφρά και γεμίστε με κιμά. Βάζουμε πρόγραμμα ψησίματος, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
7. Τέλος τρίβετε το κίτρινο τυρί και βάζετε πρόγραμμα air frayer στην φριτέζα για 3-5 λεπτά, ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλετε.
Φτιάχνω ακριβώς την ίδια συνταγή στο φούρνο. Πρώτα ψήνω τις βάρκες. Μετά τα γεμίζω και ψήνω ξανά στους 180 βαθμούς. Τέλος τρίβω το κίτρινο τυρί και ψήνω μόνο από πάνω.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡολάκια κιμά με γραβιέρα και μπέικον
Επόμενο άρθροΖουμερά Τουλουμπάκια