Βάρκες σφολιάτας με χοιρινό

Αυτά τα καραβάκια είναι ένα πλήρες γεύμα με κρέας, συνοδευτικό με πατάτες ιδανικό για δείπνο!

📝Υλικά:

– Σφολιάτα χωρίς μαγιά – 500 g (2 στρώσεις των 250 g η καθεμία)
– Χοιρινό φιλέτο – 300 γρ
– Μεγάλο κρεμμύδι – 1 τεμ.
– Πατάτες – 3-4 τεμ.
– Βούτυρο – 100 γρ
– 3-4 αγγουράκια
– Αυγό κοτόπουλου – 1 τεμ.
– Σκληρό τυρί – 50 g
-Αλάτι πιπέρι

📝Μαγείρεμα:

1. Κόβουμε τις στρώσεις της αποψυγμένης ζύμης σε 12 ίδια ορθογώνια.
2. Ανοίξτε το καθένα, κάντε κοψίματα στις αντίθετες πλευρές.


3. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε πουρέ με την προσθήκη
30 γρ. βουτύρου. Αγγούρια κομμένα σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρέας, τηγανίζουμε με το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά,
αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σιγοβράστε για 10 λεπτά κάτω από ένα καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως η υγρασία.
4. Βάζουμε 1 κ.σ. πάνω στη ζύμη πατάτες πουρε και απλώνουμε. Βάλτε κρέας στις πατάτες, αγγούρια στο κρέας.


5. Τυλίγουμε τη ζύμη εναλλάξ και από τις δύο πλευρές ώστε τα κοψίματα να είναι στη μέση της πίτας και, όπως λέγαμε, το ένα πάνω από το άλλο.

Τσιμπήστε τις άκρες, δίνοντας στο προϊόν το σχήμα βάρκας.


6. Λιπάνετε το ταψί, καλύψτε με χαρτί ψησίματος.
7. Απλώστε τις βάρκες, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί (μπορείτε και χωρίς αυτό), αλείψτε με ένα χτυπημένο αυγό.


Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν καλά (συνήθως 15 με 25 λεπτά).

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί
Επόμενο άρθροΜόνο έτσι μαγειρεύω τις τηγανητές πατάτες