Υλικά :

Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι

1 πακέτο βούτυρο

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 ποτηράκι του κρασιού Κονιάκ

3 αβγά

1/2 πακέτο φαρινάπ

2 κουτ. σουπ. Κονιάκ για ράντισμα

Εκτέλεση

Βουτυρωμένο με το μισό πακέτο βούτυρο, ένα ταψάκι … εγώ έβαλα μια φόρμα που ανοίγει.

Επειδή θα υπάρξει σιρόπι … κάτω από το ταψάκι μου έβαλα αλουμινόχαρτο…. για να μην τρέξουν μες στον φούρνο .

Πασπαλίζω με τη καστανή ζάχαρη και ραντίζω με τις 2 κουταλιές κονιάκ.

Βάζω σε μία στρώση τα βερίκοκα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.

Ψήνω να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους και ν αρχίσουν να μελώνουν.

Εν τω μεταξύ φτιάχνω την κρέμα.

Ανακατεύω σε μπολ … τα αβγά, που τα κτυπάω με αβγοδάρτη, το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κονιάκ.

Προσθέτω το αλεύρι … και βγάζοντας το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνω το μείγμα αυτό πάνω στα βερίκοκα.

Εγώ εδώ έκοψα και 8 βερίκοκα σε μικρά κομμάτια και τα έριξα μέσα στο μείγμα.

Ψήνω σε 170 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο περίπου 3/4 της ώρας … μέχρι να δω την Βερικοκόπιτα να ροδίζει και γύρω γύρω στο ταψάκι μας να βράζει το σιρόπι των φρούτων και της ζάχαρης.

Βγάζω απ το φούρνο, αφήνω λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζω …… το σιροπάκι που μένει στο ταψάκι το ρίχνω πάνω στην Βερικοκόπιτα και …….

Καλή Επιτυχία !!!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες Πατάτες Φούρνου με Ζαμπόν
Επόμενο άρθροH πιο Γρήγορη Πρασόπιτα