Βραστές Πατάτες με λαχανικά

Υλικά

2 σέλινα μεσαίου μεγέθους
1 καρότο
2 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική (ή 1 κύβο ζάχαρη)
1/2 κγ αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε κύβους. Μουλιάζουμε το σέλινο σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το καρότο και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι στην κατσαρόλα στο οποίο προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις πατάτες σε αυτό. Προσθέτουμε το σέλινο και τσιγαρίζουμε λίγο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, χυμό πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού και νερό.


Τέλος, βάζουμε το κοτσάνι του σέλινου στη μέση της κατσαρόλας και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφού παρουν βρασμό, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Καλή Επιτυχία

Fatma Yumlu

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες
Επόμενο άρθροΜπριάμ….το φαγητό της νηστείας