Κάνει 6-8 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ρύζι Carnaroli
4 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φασόλι βανίλιας, (αποξύστε τους σπόρους)
1/4 κγ. άλας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γαλακτος, ελαφρώς κτυπημένη

Προαιρετικά: Αποξηραμένα κεράσια, ζαχαρωμένα αμύγδαλα, μέλι

Συνδυάστε σε ένα μπωλ τα πάντα, εκτός από την τελευταία κρέμα γάλακτος, .

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό.
Βράστε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το ρύζι να είναι τρυφερό.
Αφαιρέστε το δοχείο από τη ψωτιά και ανακατέψτε τη δεύτερη ποσότητα κρέμας γάλακτος.
Σερβίρετ αμέσως αν το θέλετε ζεστό. Εναλλακτικά, η πουτίγκα μπορεί να ψυχθεί και να κρυώσει.
Γαρνίρετε με αποξηραμένα κεράσια, ζαχαρωμένα αμύγδαλα, και ραντίστε με μέλι.

Προηγούμενο άρθροΣεκέρ Παρέ Πολίτικο
Επόμενο άρθροΟι φακές του Ζήνωνα….απίστευτη γεύση