Γίγαντες Πλακί

Συστατικά

450 g φασόλια γίγαντες ξερά λευκά.
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες δαμάσκηνου
2 κόκκινα κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Μικρό φλιτζάνι ζεστό νερό

Μέθοδος

Πρέπει να μουλιάσεις τα φασόλια όλη τη νύχτα σε ένα τηγάνι με κρύο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.
Στραγγίστε το νερό και προσθέστε φρέσκο ​​νερό στο τηγάνι. Αφήστε τα φασόλια να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια σιγοβράστε για άλλα 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Μου αρέσει να βάζω τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μπλέντερ.

Μια άλλη εκδοχή θα ήταν να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και να τα τσιγαρίσετε χωριστά και μετά να προσθέσετε ξεχωριστά την αναμεμειγμένη ή ψιλοκομμένη ντομάτα και μετά να τα προσθέσετε στο ταψί του φούρνου.
Προσθέστε τα φασόλια σε ένα ταψί φούρνου με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε απαλά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 (βεντιλατέρ 160).
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο ​​μαϊντανό, και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Όταν το μεταφέρετε στο πιάτο σας μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Απλό και νόστιμο.

Προηγούμενο άρθροΜύδια με ρύζι (δικια μου συνταγή)
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα