Γαλακτομπουρεκο σε πουτίγκα με τσουρέκι

 

Λίστα συστατικών:

Για το σιροπί

1-1 / 2 φλιτζάνια νερό
1-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμός 1/2 λεμονιού

Τσουρέκι ή ψωμί

Για την Κρέμα

4 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
Χυμός 1/2 λεμονιού
1-1 / 2 φλιτζάνια λεπτό σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
6 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι ψιλές φέτες αμύγδαλα

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 * c
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τα πρώτα 4 συστατικά και αφήστε τα να βράσουν
Σιγοβράστε για 5 λεπτά και αφήστε το στην άκρη

Για την κρέμα

Στο μπολ ενος μιξερ , προσθέστε αυγά και ζάχαρη πρώτα και ανακατέψτε καλά
Προσθέστε χυμό βανίλιας και λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε
Προσθέστε σιμιγδάλι, ανακατέψτε για 3 λεπτά και προσθέστε γάλα
Ανακατέψτε για 5-6 λεπτά

Ενώ η κρέμα αναμιγνύεται, κόψτε το τσουρέκι ή το ψωμί σε κομμάτια 2,5 εκ και τοποθετείται σε ταψί
Πασπαλίστε με σταφίδες και ανακατέψτε για ομοιόμορφη κατανομή των σταφίδων
Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας από το μπολ του μιξερ σε μια άλλη κατσαρόλα και θερμαίνουμε αργά μέχρι να πήξει  ανακατεύοντας συνεχώς 10-15 λεπτά
Μόλις πήξει με τη συνοχή σάλτσας, ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι στο ταψί
Ισιωστε το μείγμα για ομοιόμορφο ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα από πάνω. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά
Μόλις βγει από το φούρνο, κόψτε μικρές σχισμές με ένα μαχαίρι σε όλη την κορυφή της πουτίγκας ψωμιού και ρίξτε κρύο σιρόπι σε ολόκληρο το κέικ

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε αυτόν το υπέροχο Ντακο σε 5 λεπτά…
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα στο φούρνο