Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
100 gr κορν φλάουερ
6 αυγά
3 κσ βούτυρο φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια ή 2 κάψουλες
4 κσ βούτυρο φρέσκο για τα φύλλα

Σιρόπι

4 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό

Εκτέλεση

Από το 1 λίτρο γάλα κρατάμε τα 250 ml και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει μαζί με το βούτυρο.

Το γάλα που κρατήσαμε το βάζουμε στο μουλτι μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τους σπόρους από την βανίλια ή τις κάψουλες και το κορν φλαουερ. τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το μιγμα του μουλτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρεμα. Την αφηνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει η κρέμα ανοίγουμε τα φύλλα τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και βάζουμε 2 κουταλιές περίπου της σούπας κρέμα, και τα τυλίγουμε σε ρολλακια. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και βάζουμε τα ρολόγια κυκλικά.

Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και η κρέμα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα ρολλακια ραντίζουμε με κρύο νερό και ψήνουμε στους 170c μέχρι να ροδίσει καλά. Όσο ψήνετε φτιάχνουμε το σιρόπι.
Παίρνουμε μίση κούπα από την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά την κάνουμε καραμέλα (φωτο) Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το νερό, πολύ ζεστό, και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Βράζουμε περίπου 10 λεπτά να γίνει πιο δεμένο και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. Προσοχή να είναι καυτά και τα δυο για να “τσιτσιρίσει” όταν πέσει το σιρόπι στο γλυκό και να μείνει τραγανό το φύλλο. Αφήνουμε περίπου μίση ώρα να ρουφήξει, και σερβίρουμε. Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με καβουρδισμενα αμύγδαλα.

Καλη επιτυχια..!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα πουρέ με σκόρδο…
Επόμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με ζαχαρούχο, μπισκότα και λεμονάτη επικάλυψη